058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Winda Rienks

Winda Rienks

Als oefentherapeute Cesar kijkt Winda samen met jou naar je leefstijl, je hele houding en de manier waarop je beweegt. Met op maat gemaakte oefeningen leert ze je anders en beter bewegen en hierdoor kunnen klachten worden genezen en voorkomen. Kleine veranderingen in houding en dagelijkse bewegingen kunnen grote gevolgen hebben voor langdurige pijnklachten.

Winda is lid van het Netwerk Chronische Pijn. In dit samenwerkingsverband zijn en worden innovatieve behandelmethoden ontwikkeld. Hierbij is het uiteindelijke doel dat je zelf invloed leert uitoefenen op de pijn, beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart.

Een andere methode op dit gebied is de Reducept serious game. Deze is speciaal ontworpen om te leren omgaan met chronische pijn. Daarnaast wordt geleerd waar de pijn vandaan komt. Door deze unieke combinatie van gaming en educatie kunnen patiënten beter omgaan met hun chronische pijn.

Ook op het gebied van slaapstoornissen kan ze als slaapoefentherapeut helpen. Ze benadert jouw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen dan vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van jouw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van jouw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Winda heeft zich daarnaast ontwikkeld in Redcord, balans-training, adem– en ontspanningstherapie, medical taping en als thuiszorgtherapeut. Ook op het gebied van zwangerschaps-gerelateerde klachten ben je bij haar aan het juiste adres.

Het voordeel van werken bij Bakker Training en Therapie vindt ze: “Ik vind het prettig werken in een praktijk waar wordt (samen)gewerkt met verschillende disciplines. Dit geeft meer mogelijkheden voor een effectieve behandeling.”

In haar vrije tijd houdt ze van gezelligheid, koken en wandelen. “Bewust leven vind ik belangrijk.” Winda is continue bezig haar kennis te verbreden over de mens, natuur en voeding.

Specialisaties