058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Stephanie Fictorie

fysiotherapie sportfysiotherapie medical taping runningtherapie balanstraining stabiliteitstraining dry needling

Stephanie volgde haar studie in Groningen maar woont nu in Leeuwarden. “Toen ik aan de opleiding fysiotherapie begon, was ik zelf nog nooit bij een fysiotherapeut geweest.” Door de stages die ze deed, bleek dat het beroep perfect bij haar past.
Na haar studie ging ze meteen aan het werk. “Maar ik had soms het idee dat ik iets miste. Daarnaast kwam ik erachter dat bewegen voor heel veel aandoeningen hét medicijn is.” Ze startte daarom met de vierjarige masteropleiding tot sportfysiotherapeut, die zij in 2016 afrondde. “Nu heb ik de ultieme baan want ik combineer dat wat ik leuk vind, sport en bewegen, met mijn werk.”

Als kind sportte ze al veel. Ze deed onder andere aan wedstrijdzwemmen. “Nog steeds vind ik sporten heel fijn. Jezelf helemaal tot het uiterste pushen en dan gaandeweg voelen dat je lichaam steeds sterker wordt.” Dat probeert ze haar patiënten ook te laten ervaren.

“Een client komt binnen met een bepaalde klacht. Iets dat hem of haar beperkt in het dagelijks leven. Als hij of zij dan na een tijdje klachtenvrij de deur uitloopt, geeft dat veel voldoening. Het is zo mooi te zien dat mensen het vertrouwen terugkrijgen in hun lichaam. De blijdschap die ze dan uitstralen, dat is echt geweldig.”

Stephanie legt uit dat ieder op z’n eigen manier sport. Ik benader mijn cliënten dan ook op hun eigen niveau, zodat we samen tot het beste resultaat kunnen komen. En uiteindelijk doet de cliënt zelf het meeste werk. Als fysiotherapeut geef ik alleen maar een zetje in de goede richting.”

Je kunt bij Stephanie terecht voor fysiotherapie, sportfysiotherapie, medical taping, runningtherapie, balans- en stabiliteitstraining en dry needling.

Specialisaties