058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Maria Sterk

maria sterk coach bakker training therapie stiens hallum sport schaatsen

Maria Sterk

Vijftien jaar lang werkte Maria bij de Rabobank in Sneek. Haar werk binnen het Food & Agri-team combineerde ze bijna al die tijd met topsport; tot 2015 was ze actief als marathonschaatsster. Een jaar later zei ze haar baan vaarwel om aan de studie HBO Sport, Bewegen en Gezondheid te beginnen. “Ik heb altijd een passie voor sport gehad.” In 2019 rondde ze de opleiding af.

“Werken bij Bakker Training | Therapie is iets heel anders dan wat ik hiervoor deed. Ik vind het een mooie uitdaging en heb er heel veel zin in!”

Sporten vormt een rode draad in haar leven. Het is meer dan een hobby. “Ik word er blij van. Niet alleen van schaatsen, maar zeker ook van wielrennen en hardlopen.” Blij wordt ze ook van haar gezin met drie kinderen.

“Ik maak mensen graag enthousiast voor sport, beweging en een gezonde levensstijl. Zowel preventief als curatief. Waarbij ik cliënten wil helpen om vanuit een blessure of klacht weer pijnvrij te kunnen bewegen en leven.”

Maria begeleidt mensen in de oefenzaal, verzorgt sportmassage en medical taping en geeft voedingsadviezen. Ze werkt daarbij intensief samen met de fysiotherapeuten.