058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Rugtriatlon

Train uw rug om van uw rugklachten af te komen!

Als aangesloten praktijk bij het kwaliteitsnetwerk Fys’Optima bieden wij u het trainingsprogramma de rug-triatlon.

Dit is een speciaal ontwikkelde training om uw rug weer sterk te maken. Ook helpt het om het uithoudingsvermogen van uw rug te vergroten. Na een periode van behandelen is vaak de pijn wel weer een tijd weg of afgenomen, maar door allerlei activiteiten dreigt deze weer terug te komen.
De sterkte van pezen, banden, kapsels en kraakbeen passen zich nu eenmaal langzamer aan  dan bijvoorbeeld spieren (of langzamer dan u had gedacht!).

Rugtriatlon

Vandaar dat voor deze training is gekozen voor de naam rugtriatlon. Er moet verstandig, rustig opbouwend en in een brede opzet worden gewerkt aan een gestage. Doel; blijvende kwaliteitsverbetering van uw rug.
Voor u begint met de training zal er eerste een individuele intake plaatsvinden; daarna volgen wekelijkse training in groepjes. Er wordt getraind met eenvoudige oefenmiddelen, zodat u er zelf thuis gemakkelijk mee door kunt gaan.

Bij rugpijn met een lange of complexe voorgeschiedenis moet u al snel denken aan een trainingsperiode van zes maanden. In een aantal gevallen wordt een deel vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar, dit in overleg met uw fysiotherapeut.

Meer informatie: http://www.rugspecialistenfriesland.nl/