058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Beweegprogramma

Door een chronische ziekte wordt bewegen en in beweging blijven meestal lastiger. Maar als je minder beweegt, word je minder fit, en heb je meer energie nodig voor de dagelijkse dingen. Als dat al een hele opgaaf is, wordt meer bewegen vaak erg lastig. Als je niet oppast beweeg je steeds minder en kun je ook steeds minder. Een beweegprogramma op maat kan je helpen om dit te doorbreken.

Beweegprogramma helpt bij deze klachten

De fysiotherapeut kan een beweegprogramma inzetten bij:

  • diabetes type II
  • chronische longaandoeningen zoals COPD
  • oncologie
  • fibromyalgie

Hoe een beweegprogramma werkt

Het doel van een beweegprogramma is je te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is nodig voor het verbeteren van je gezondheid. Het beweegprogramma duurt drie tot twaalf maanden. In deze periode train je wekelijks één of twee keer per week samen met de fysiotherapeut om je doelen te bereiken. Deze bepaal je samen met je fysiotherapeut tijdens de intake. Na zes en twaalf weken worden je doelen geëvalueerd.

Bij onze beweegprogramma’s horen voorlichtingsbijeenkomsten. Deze zijn interactief; je luistert niet alleen, maar je doet en praat ook mee. Tijdens deze bijeenkomsten praten we je bij over de nieuwste inzichten. Gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen, gedragstherapeuten en diëtisten leggen op begrijpelijke manier uit hoe het zit met jouw aandoening, en vooral ook wat je er zelf aan kunt doen.

Wel of geen vergoeding

Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan vergoedt je zorgverzekeraar mogelijk (een deel van) de kosten van een beweegprogramma. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Informeer daarom van tevoren bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. NB: je hebt een verwijzing nodig van een arts om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar.

Beweegprogramma afvallen vetpercentage gewicht review referentie aanbeveling waardering

Vandaag was een bijzondere dag voor mij. Na 6 maanden serieus trainen in de beweeggroep van deze praktijk ben ik 8 kilo lichter en maar liefst 8 % lichaamsvet kwijt, wat betekent dat ik nu " gewoon een gezond vetpercentage heb". Twee keer in de week werk ik een persoonlijk programma af wat Petra Stosz voor mij heeft opgesteld. Het was, en is, heus niet altijd makkelijk of leuk, zeker niet als oefeningen weer " even bijgesteld of veranderd worden".

Beweegprogramma: -8 kg en – 8% vetpercentage | Vrijwilligster en levensgenieter