058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Anita Brouwer

Geplaatst op

Vorig jaar, 2017, is er bij mij borstkanker ontdekt, dat zette mijn wereld flink op z’n kop!

Na 2 operaties, onder toezicht van de plastische chirurg en 20 bestralingen later, was mijn borst hard en pijnlijk. Als snel ging ik weer aan het werk, afleiding zoeken in mijn werk als verzorgende. Ik merkte al snel dat de kracht in mijn arm grotendeels weg was, niet handig als je veel moet tillen.

Via via kwam ik in contact met Petra, oncologie/oedeem fysiotherapeut en coach. Volgens Petra kon zij wat voor mijn klachten betekenen, alleen zou het wel tijd en geduld vergen.  Ik ben de uitdaging aangegaan.

In december 2017 ben ik begonnen aan oedeemtherapie, 2x in de week voor een langere periode. Het resultaat was groot, wat een verschil! Mijn arm werd minder pijnlijk en krachtiger en mijn borst heeft weer het normale gevoel.

Door de hormoonbehandeling in MCL vlogen de kilo’s er aan. Mentaal en lichamelijk zat ik er behoorlijk doorheen. Petra heeft naar mij geluisterd en  een mooi plan opgesteld. Trainen op maat in de oncologiegroep, 2x in de week.

Door te trainen en voor mezelf te kiezen ben ik 12 kilo afgevallen, heb ik meer kracht en voel me sterker en fitter.  Ik zet door, ik heb een jaar abonnement genomen en zie de toekomst weer zonnig in.

Zoals ze zeggen: “Achter de regenboog schijnt de zon”,  dank je wel Petra!

Anita Brouwer, 55 jaar

review anita brouwer oedeem oncologie medische fitness