058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
 • Passende therapie voor iedere klacht
 • Vraag van de cliënt staat voorop
 • Ieder z'n eigen therapeut
 • Zorg op maat

Ervaringen

 • “Woensdagochtend 08.50 Hallum”

  Mij is gevraagd om een stukje voor Fysiotherapiepraktijk Bakker te Stiens/Hallum te schrijven omtrent mijn revalidatieproces.

  Eerst zal ik me even voorstellen:

  Mijn naam is Edsart Walta, getrouwd en heb twee dochters. Vrijetijdsbesteding veel fietsen, mountainbiken en soms nog wat andere sporten zoals hardlopen, zwemmen en schaatsen.

  Eigenlijk proberen we zomer en winterdag redelijk in conditie te blijven.

  Zo ook in februari van 2019 waarin we met het hele gezin naar de Weiβensee waren afgereisd om daar een heerlijke week te genieten. Dit lukte twee dagen.

  Op de derde dag stapte ik ‘s ochtends uit de auto, gleed uit over een stuk opgevroren sneeuw en brak mijn knieschijf.

  Edsart Walta revalidatie Elaine sportfysiotherapie wielrennen trainen

  We hebben de vakantie afgebroken. Terug naar Leeuwarden waar ik twee keer ben geopereerd. Hierbij hebben ze bij de eerste operatie de knieschijf met pennen weer aan elkaar gezet. Als advies krijg je dan 6 weken niets doen alleen maar gestrekt liggen. Knie mocht niet gebogen worden.

  Vlak voor de tweede operatie had ik op mijn fiets een speciaal pedaal gemonteerd wat te vinden is onder de naam “ROM-pedaal”. Hiermee kon ik toch enigszins fietsen waarbij mijn kniegewricht geen grote hoek hoeft te maken. Hiermee werd ik iets mobieler.

  Bij de tweede operatie mochten de pennen er weer uit en mocht ik wederom eerst niets doen en alleen maar gestrekt op de bank liggen. Iets wat niet in mijn vrijetijdsbesteding past…. Maar doe maar want hoe beter het geneest hoe sneller ik kan starten met de revalidatie en weer kan fietsen.

  We hadden al contact gehad bij de fysiotherapiepraktijk “Bakker”. Met hoe we dit traject(je) het beste konden aanvliegen.

  Om eerlijk te zijn had ik het in het begin wat onderschat……. en verwacht eerder klaar te zijn dan de tijd die er voor stond. Ik had een intake bij Elaine Reitsma. Waarin we samen het hoofddoel bepaalden met daarbij enkele subdoelen. Wat is de situatie, waar kom je vandaan en waar wil je naar toe, hoe wil je dat doen etc. Een structureel plan.

  Het grootste doel was dat de knie weer 100% zijn functie zou krijgen en dat daar geen belemmering in zou zijn.

  Daarnaast waren de subdoelen:

  • Triathlon in Stiens
  • Versterken van de rompstabiliteit
  • Goed zijn in Mei 2020 ivm fietsvakantie.

  Het schema bestond in het begin uit twee keer op de praktijk trainen (bij Elaine en Stephanie) en de rest van de week dagelijks thuis. Al gauw realiseerde ik me dat ik een lange periode met oefeningen voor de boeg had. Maar het was plezierig. Ik kreeg goede aanwijzingen en merkte dat het hielp. Communicatie met de fysiotherapeuten, ook onderling, was super.

  Naarmate de oefeningen en sessies langer werden trainde ik twee keer per week op de praktijk en twee keer thuis.

  En uiteindelijk werd het één keer thuis en één keer op de praktijk. Dit was standaard

  “Woensdag 08.50 Hallum”.

  Tijdens deze sessies kreeg ik vaak net even iets andere oefeningen om uit te voeren. Hierdoor werd het nooit saai en werd ik telkens weer uitgedaagd. Het was gewoon “leuk” hard werken.

  In januari 2020 begon het fietsen weer te komen en ik kreeg steeds meer de buiging in mijn knie terug. Ook de kracht kwam terug. Buikspieren waren nog steeds zoek maar het voelde weer lekker. We hielden één keer per week aan op de praktijk en daarnaast trainde ik zelf, of fietsen of kracht of lopen. Ik wilde in mei goed zijn voor de vakantie. Helaas kwam er aan de “woensdag 08.50 Hallum” afspraken in maart een abrupt einde. Het hele land lag op zijn gat. Dus ook in de fysiotherapie wereld.

  In deze periode trainde ik zelf thuis door dmv oefeningen en duurvermogen wat resulteerde in een goede uitslag bij de “biodex-meting” in het MCL. Hierbij worden de mogelijkheden van de knie en spieren tegen elkaar afgewogen. Links versus rechts. Hierdoor kan je zien of je weer gelijk bent of nog ergens kracht mist.

  We hebben deze meting besproken en waren beide zeer tevreden.

  De hoofddoelstelling is gehaald. De knie functioneert weer voor 100%. Af en toe wel stijf maar functieverlies is er niet.

  En wat betreft de subdoelstellingen:

  • Triatlon Stiens 2020 wordt Triatlon Stiens 2021
  • Fietsvakantie Mei 2020 is een monstertocht in de Cevennen geworden in Juli 2020.
  • Rompstabiliteit…… die is er.

  Als laatste wil ik iedereen van het “Bakker Fysio” team bedanken voor de fantastische samenwerking.  Jullie zijn een topteam

  DANK!

  Edsart Walta revalidatie Elaine sportfysiotherapie wielrennen trainen
  Edsart Walta – Er uit halen wat er in zit!
  Sportliefhebber
 • “Amrah helpt mij om het zelf te doen, maar niet alleen”

  “De gesprekken met Amrah gaven mij een beter inzicht in mezelf en mijn aandeel in mijn probleem. Daarnaast kreeg ik een aantal praktische handvaten om zelf naar een oplossing toe te kunnen werken. Dit gaf mij vertrouwen, grip en hierdoor werd goed duidelijk dat ik zelf ‘in de lead’ ben van alles”

  “Bedankt voor het traject, ik heb het als heel positief ervaren”
  psycholoog Amrah van Til - om meer zelfvertrouwen te krijgen - om een moeilijke periode in je leven door te komen - meer inzicht te krijgen in je negatieve/herhalende patronen en deze te doorbreken - een leven te leven wat helemaal bij jouw waarden past - met een betere balans tussen lichaam en geest - om van traumatische gebeurtenissen af te komen - balans tussen belasting en belastbaarheid te creëren - jullie relatie te verbeteren

  Amrah van Til psycholoog coach EMDR Angsten Piekeren Stress gerelateerde klachten Somberheid Verwerking Relatieproblemen Gebrek aan zelfvertrouwen Chronische pijn of vermoeidheid Voor als je aan jezelf wilt werken
  “Amrah helpt mij om het zelf te doen, maar niet alleen”
  Laura
 • Vorig jaar, 2017, is er bij mij borstkanker ontdekt, dat zette mijn wereld flink op z’n kop!

  Na 2 operaties, onder toezicht van de plastische chirurg en 20 bestralingen later, was mijn borst hard en pijnlijk. Als snel ging ik weer aan het werk, afleiding zoeken in mijn werk als verzorgende. Ik merkte al snel dat de kracht in mijn arm grotendeels weg was, niet handig als je veel moet tillen.

  Via via kwam ik in contact met Petra, oncologie/oedeem fysiotherapeut en coach. Volgens Petra kon zij wat voor mijn klachten betekenen, alleen zou het wel tijd en geduld vergen.  Ik ben de uitdaging aangegaan.

  In december 2017 ben ik begonnen aan oedeemtherapie, 2x in de week voor een langere periode. Het resultaat was groot, wat een verschil! Mijn arm werd minder pijnlijk en krachtiger en mijn borst heeft weer het normale gevoel.

  Door de hormoonbehandeling in MCL vlogen de kilo’s er aan. Mentaal en lichamelijk zat ik er behoorlijk doorheen. Petra heeft naar mij geluisterd en  een mooi plan opgesteld. Trainen op maat in de oncologiegroep, 2x in de week.

  Door te trainen en voor mezelf te kiezen ben ik 12 kilo afgevallen, heb ik meer kracht en voel me sterker en fitter.  Ik zet door, ik heb een jaar abonnement genomen en zie de toekomst weer zonnig in.

  Zoals ze zeggen: “Achter de regenboog schijnt de zon”,  dank je wel Petra!

  Anita Brouwer, 55 jaar

  review anita brouwer oedeem oncologie medische fitness

  review anita brouwer oedeem oncologie medische fitness referentie
  Anita Brouwer
  Zorgmedewerker
 • voorste kruisband training elaine reitsemavoorste kruisband training elaine reitsema

   

   

   

   

   

   

   

  Ingrid en Lorenzo zijn beiden geholpen aan de voorste kruisband…….

  Lorenzo Falize: Vorig jaar mei 2016 heb ik mijn kruisband afgescheurd ik heb er nog een half seizoen mee gevoetbald, maar dit bleek  achteraf niet zo’n goed idee.

  Samen met Ingrid ben ik 2x per week bij Elaine aan het trainen.
  Mijn doel is om weer fit te worden voor het nieuwe seizoen en daar weer te gaan knallen voor het nieuwe seizoen bij VCR.

  Ingrid Regnerus : Een top fysiotherapeute die weet wat ze doet. Vanaf begin af aan word ik goed geholpen en staat Elaine altijd voor me klaar als er wat is. Ik ga altijd met veel plezier naar de therapie en samen hebben we altijd grote lol, wat ook erg belangrijk is!

   

  voorste kruisband training elaine reitsema

  voorste kruisband training elaine reitsema review referentie aanbeveling waardering
  Ingrid en Lorenzo, voorste kruisband revalidatie
  Student en werkende
 • Vandaag was een bijzondere dag voor mij. Na 6 maanden serieus trainen in de trainingszaal via beweegprogramma van deze praktijk ben ik 8 kilo lichter en maar liefst 8 % lichaamsvet kwijt, wat betekent dat ik nu ” gewoon een gezond vetpercentage heb”.
  Twee keer in de week werk ik een persoonlijk programma af wat Petra Stosz voor mij heeft opgesteld. Het was, en is, heus niet altijd makkelijk of leuk, zeker niet als oefeningen weer ” even bijgesteld of veranderd worden”. Maar ja…. doel heiligt de middelen en ik weet zeker dat ik ook minstens kilo’s zweetdruppels ben kwijtgeraakt ( ok…ook gelijk weer uit mijn Dopper bijgevuld ????). De ondersteuning van de verschillende fysiotherapeuten ervaar ik als heel deskundig en prettig, zeker met mijn huidige bewegingsbeperking ( zeer binnenkort een nieuwe heup).
  Ook de support van de andere dames ( en heren) in de groep werkt voor mij alleen maar positief. Het is geen sportschoolgebereuren. Misschien klinkt het wel wat zuinigjes, 8 kilo in een half jaar. Bij veel andere organisaties wordt heel wat meer kilo’s gewichtsverlies in kortere tijd geschermd, maar ik ben blij met mijn resultaat. Zeker met het nieuwe vetpercentage. Ik zie mijn lijf geleidelijk veranderen ( in mijn hoofd gaat dat nog wat langzamer). Mijn kleren kunnen in een maatje ( of twee) kleiner en ik heb zeker weten meer conditie en spierkracht. Dat laatste komt natuurlijk weer goed van pas na mijn operatie. Dank je wel Petra en andere collega’s voor de steun en gezelligheid ( een kopje thee bv). Na mijn revalidatie ga ik dus gewoon weer verder, dat snappen jullie wel.
  Hilda
  Beweegprogramma afvallen vetpercentage gewicht review referentie aanbeveling waardering
  Beweegprogramma: -8 kg en – 8% vetpercentage
  Vrijwilligster en levensgenieter
 • Massage bij kanker

  Vier jaar geleden is bij mij kanker geconstateerd en dat zet je hele leven op zijn kop. Spanning of de uitslag van de controles bij de arts goed zijn, je voelt elk pijntje en denkt alweer aan het ergste. Ook de bijwerkingen van de medicatie die ik  gedurende 5 jaar moest innemen. Dit deed veel met mijn lichaam. Twee jaar geleden kreeg ik veel last van spanningshoofdpijn, rug- en nekklachten, als gevolg van stress.

  Na informatie bij fysiotherapeut Sjoerd Bakker kwam ik bij Marjan terecht voor massage. Aanraken met aandacht voor het hele lijf geeft een gevoel van warmte en ik kom daardoor weer in contact met mijn lichaam.  Massage geeft een bewustwording van waar de spanning zit. Hierdoor sta ik vaker stil bij wat ik doe en hoe ik dat doe.

  Ik ben erg tevreden over de massage en kan het iedereen aanraden.

  BL

  shiatsu stiens hallum britsum massage bij kanker
  BL
  Positieve vrouw
 • Deze waardering gaat over praktijk Bakker Training | Therapie als geheel.

  * Zeer moderne en keurige kleedkamers, met voldoende mogelijkheden voor privacy!
  * Aansluitend nette, hygiënische doucheruimten.
  * Een laagdrempelige receptiebalie, bemenst met enthousiaste en deskundige medewerksters.
  * Moderne behandelkamers, geheel in het kleurenschema van het bedrijf.
  * Moderne en ruim voorziene oefenzaal, waar plaats is voor het meest moderne oefenmateriaal.

  knie revalidatie review referentie aanbeveling waardering
  Cor van Nus
  Actief pensionado
 • Sinds begin vorig jaar ben ik onder behandeling bij Bakker Training | Therapie. Door mijn beroep heb ik zware werkomstandigheden, waardoor ik klachten had aan mijn benen.

  Dry needling in combinatie met een goed advies voor correctiezolen zorgen ervoor dat mijn spieren sneller herstellen. Ik heb geen klachten meer. De ICB-correctiezolen zijn nauwkeurig aangemeten, direct klaar en lopen, werkt super.

  Ik ben erg tevreden dat je er voor alles terecht kunt, Dry Needling, correctiezolen en indien nodig echografie, erg fijn!

  Gerben Visbeek
  Directeur De Seedykstertoer
 • Toen ik in juni naar Bakker Training&Therapie belde, was dat niet door pijn of pech. Ik had een nieuwe baan aangeboden gekregen bij Defensie. Daarvoor moest ik een training van 10 weken volgen op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Stormbaan, hardlopen, marsen met een rugzak: geen sinecure. Omdat voorkomen beter is dan genezen, heb ik gevraagd of ik bij Bakker begeleiding kon krijgen om op te trainen. Ik kon à la minute opgenomen worden in de hardloopgroep en heb persoonlijke begeleiding gekregen om sterker te worden. Zo kon ik met vertrouwen kon beginnen in Breda. Hoe het was? ZWAAR! (Vooral die rugzak.) Maar ik heb het gered. Nu werk ik als vlootpredikante bij de marine en moedig ik anderen aan die het zwaar hebben. Gezond in je lijf staan is niet alleen een kwestie van oefenen. Het heeft ook te maken met zelfvertrouwen, dat had mijn fysiotherapeute goed begrepen. Dus: Bakker T&T, bedankt!

  review referentie aanbeveling waardering desiree scholten
  Desirée Scholtens
  Predikant bij Defensie Koninklijke Marine
 • Ik ben Paula de Haan en ik ben loopbaancoach. Na twee operaties en een ongelukkige valpartij  ben ik de laatste jaren noodgedwongen een “trouwe” klant van Bakker Training en Therapie.
  Ik ervaar de behandeling en begeleiding bij hen als uiterst deskundig en betrokken, zowel tijdens de individuele behandeling als in de groepssessies. Er is veel kennis en kunde aanwezig binnen het team, ze staan open voor en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en de toepasbaarheid daarvan. Daarnaast is er veel oog voor de mens achter de patiënt, motiverend en relativerend op die momenten dat je dat nodig hebt. Top team!!

  Paula de Haan
  Paula de Haan
  Loopbaancoach
 • Mijn naam is Sonja Siedsma al jaren van beroep kapster. Ondertussen al 20 jaar beoefen ik dit prachtige beroep, maar ook zwaar! Ben daarom ook al jaren vaste klant bij Sjoerd. Klachten: rug, schouders en nek. Met enige regelmaat ga ik naar Bakker Training | Therapie voor manuele therapie en dry needling. Dan kan ik er weer tegen aan!

  Sonja Siedsma
  Kapster
 • Ik wil mijn fijne ervaring graag met jullie delen. Alle lof voor Petra Stosz, oedeemtherapeut, zij heeft eerst mijn benen gezwachteld en ervoor gezorgd dat de juiste kousen werden aangemeten. Nu heb ik geen pijnlijke en dikke benen meer, hierdoor kan ik weer beter lopen. Met behulp van medische training onder begeleiding van Petra probeer ik dit te onderhouden!

  Jelske Tasma-Vellinga
  Actieve 60-plusser
 • “Vanaf januari jl pijn aan knie. Bij elke belasting, fietsen, lopen, maar ook bij schoolslag zwemmen gaf dit irritatie en pijn aan binnenzijde rechter knie. In afgelopen jaren een drietal keren geopereerd aan zowel binnen- als buitenmeniscus. Maar uit onderzoek bij orthopeed in MCL bleek dat de oorzaak van deze pijn daar niet van afkomstig was. Dit was natuurlijk een geruststelling. Oorzaak overbelasting. Kon gelukkig snel terecht. Vlot gestart met behandeling en gedoseerd weer met trainen begonnen. Na verloop van weken gemerkt dat er duidelijk progressie was. Nu, 4 maanden verder zowaar weer pijnvrij aan het fietsen. Het hardlopen vordert ook weer gestaag en zwemmen gaat ook goede kant op. Gedoseerd trainen is belangrijk. Feit is dat ik afgelopen weekend de Amstel Gold Race weer gefietst heb zonder reactie op knie.”

  review sport fysio stiens hallum leeuwarden
  Durk van der Weij
  Wielrenner