058 257 3410 info@fysiotherapiestiens.nl
  • Passende therapie voor iedere klacht
  • Vraag van de cliënt staat voorop
  • Ieder z'n eigen therapeut
  • Zorg op maat

Dikke pech, Elaine gescheurde kruisband!

Geplaatst op

Dikke pech

Zaterdag 1 april stond een spannende wedstrijd op het programma met korfbal.  Ik stond wissel en kon vanaf de zijkant mijn team aanmoedigen. De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd ik ingebracht. Helaas eindigde deze wedstrijd voor mij niet goed. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd  volgde ik mijn tegenstander en scheurde ik mijn voorste kruisband. Vervolgens werd een snel proces in werking gebracht. Van huisarts, naar chirurg in het MCL, kwam ik door mijn fysiotherapeutische achtergrond bij een arts in MC Slotervaart terecht. Binnen 1,5 week werd ik geopereerd middels een nieuwe techniek; De Ligamys methode. Hierbij wordt de kruisband gehecht en vastgezet middels een veermechanisme. Voordelen van deze operatie zijn een versneld herstel < 3 maanden, geen zwakte vanuit de hamstring en het behoud van je eigen kruisband.  Tegelijk werk ik ook nog mee aan een wetenschappelijk  onderzoek betreffende de Ligamys techniek.

Zoals het nu lijkt is dit een mooie ontwikkeling in de wetenschap betreft de voorste kruisband reconstructies.

kruisband revalidatie trainen Ligamys techniek stabiliteit

Revalidatie

Na de operatie kon het revalidatie proces in werking worden gezet. De eerste 2 weken waren verschrikkelijk. Vooral veel stilzitten en anderen om hulp vragen. Gelukkig kwam daar snel verandering in.

Ik doe nu 2x per week oefeningen gericht op kracht, zoals; squat, lunges, deadlift en core stability. Daarnaast ben ik 2x per week aan het oefenen gericht op de stabiliteit van de knie.

De revalidatie doe ik onder leiding van onze nieuwe collega Johan Nieuwenhuis. Die veel ervaring heeft met kruisbanden.  Hij stimuleert, motiveert en houdt me vooral een beetje in bedwang.

 

Toekomst

De komende 3 maanden wordt de training voortgezet en verder uitgebreid. Het doel is om weer volledig, zonder angst, te kunnen sporten.